Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Kis történet a sajtószabadságról

Mi kell ahhoz, hogy a sajtó be tudja tölteni ellenőrző funkcióját? Alapvetőeen 5 dolog.

  • Legyen aki megírja
  • Igazat írjon
  • Legyen ahol megjelenjen
  • Eljusson az olvasóhoz
  • Legyen aki hisz neki.

Az ellenőrző szerep nem csak arról szól, hogy a politika elszámoltatható legyen. Hanem arról is szól, hogy a következő #halalsprint versenyen kevesebb megelőzhető baleset áldozatairól kelljen írni. Hogy a többi hatalmával visszaélőt is az előtt állítsuk meg, mielőtt a sorozatos visszaélésből nagyobb baj lenne.

Tovább


III/III tempó, vagy a független sajtó feladata

November 7. Van aki számára N7 day és a Mass Effectben elhunyt csapattársakat gyászolja, de van aki számára a Nagy Októberi Szocialista Forradalom évfordulója. Annak a politikai rendszernek a születéséé ami ma is gyilkol. Méghozzá az elfogadhatónál jóval gyorsabb tempóban. Nincs már Sztálin, nincs Gulág, és hiányoznak a rögtönítélő bíróságok is. De számos generáció megtanulta: A cinkosok közt gyilkos aki néma, már nem érvényes, ma már szólni, megakadályozni a bajt III/III-as tempó. És nem szól, lapít, falaz azoknak akik tettei mások halálához vezet. Feljelenteni a bűnöst nagyobb bűnnek számít, mint gyermekek életét eldobni a profitért.

Tovább


Mi ez az egész? – 2. rész: A halál propagandasajtója

Jogod van megdögleni. - A politikai szélsőségek és a halál kapcsolatát semmi sem mutatja be jobban, mint ez a mondat. Persze a propaganda ritkán kommunikál tőmondatokban. Rákosi idején beleírták, hogy azért van jogod megdögleni, mert osztályellenségként rengeteg elnyomást, igazságtalanságot testesítesz meg, a szocializmus ellensége vagy. Ha a rögtönítélő bíróság esetleg tévedhet is, akkor is az enyomottak küzdelmébe az elnyomók ellen, a forradalomba ennyi igazán belefér. Az ilyen indoklás, a kultúrális marxizmus, már Lenin idején is megjelent. Akkor is sok tisztogatásnak ez volt az alapja.

Tovább

IndexFigyelő

blogavatar

Témák a túloldali sajtóból, túloldali sajtóról.

Utolsó kommentek